5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Sandık üzerindeki fitil yuvasına uygun etkili birinci sınıf ısıyla genleneşelendiren yangın fitili kullanılmaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; karşı nüshası 4’ü geçmeyen ve seans amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde kök olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Dairesel yangın merdiveni, ekseriyetle silindirik yahut dairesel bir koruma süresince kâin spiral veya dairesel bir merdiven dizaynına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni çoğunlukla sınırlı dış alana ehil yahut güzel duyusal esefların önemli olduğu binalarda kullanılmaktadır.

Yangın kapkaloriın dışarıdan açılmayacak nitelikte olması az önce bile bahsettiğimiz kadar ürkü halindeki insanların bâtıneride bir şey unutma yahut birini istirdat ammaçlı içeriye intisap isteklerinin engellenmesidir. O durumda yangının ne seviyede ilerlediği belirli olmadığı muhtevain kucakerideki kıpırdakların kurtarılması silme meraklı ekiplere bırakılması müstelzim bir aksiyontir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları hummalı âdem topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı eke binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

Metanet açısından, Z tipi yangın merdivenleri alelumum yangına, korozyona ve ortam koşullarına dayanıklı çelik veya kızılüminyum üzere pek malzemelerden strüktürlır.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 vakit ile 2 sayaç arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden kellelamışsa hariçya, dışarıdan kafalamışsa dâhileriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve dirilik-finans kaybı riskinin bertaraf edilmesini katkısızlar.

Yangın Bapları ısı ve duman sızdırmadığı muhtevain insanların dumandan zehirlenmesine mânia olan müstacel durum kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere tam cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoğu kez endüstriyel tesislerde iki farklı meydanı birbirinde Yangın Merdiveni Kapısı etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu hazırlamak kucakin kullanılmaktadırlar.

Yangın Çıkış Bapsı bir binada yangın durumunda insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız kip olduğu denli, şık bir görünüm katkısızlayabilmek sinein kullanılacağı mekana göre bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik pas sistemi, yangın takkadak kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Mafevkda zemin kayran kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar ıztırari olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Sadece kapının açılması görevini alegori getirmekle kalmayan Panik Pas aynı zamanda bapnın güvenli olarak kapanmasını katkısızlar.

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten daha güçlü mukavemet ve korozyona dayanıklılık sağlamlar ve bu nedenle yangın bapsı konstrüksiyonında tercih edilen bir malzemedir.

Report this wiki page